DUURZAAM ONDERNEMEN

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen is één van de pijlers van Kwekerij Roos. Onze planten kweken wij in 100% recyclebare, carbonvrije potten. De potgrond die wij gebruiken is RHP gecertificeerd. Dit houdt in dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen voor bijvoorbeeld wateropname, luchtgehalte, pH, EC en voedingsstoffen. Door het frequent nemen van grondmonsters wordt de behoefte van de plant bepaald. Zo krijgen de planten de optimale hoeveelheid voedingsstoffen aangereikt.

Op de kwekerij maken wij zoveel mogelijk gebruik van milieu- en diervriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Om ziekten en plagen te voorkomen wordt er gewerkt met plantversterkers. Deze versterkers maken de planten op natuurlijke wijze weerbaar tegen ziekten en plagen. Om de waterbehoefte van de planten te bepalen wordt deze dagelijks gemonitord. Dit met als doel zo efficiënt mogelijk water te geven.

Daarnaast scheiden wij papier, plastic en groenafval. Ook wordt er veelal met LED verlichting gewerkt in onze gebouwen én zijn alle kassen voorzien van de nieuwste, goed isolerende energiedoeken. Ten slotte werken wij volledig neonicotinoïden-vrij om bijensterfte tegen te gaan.